Rahbek & Schilder  ønsker at skabe  øget trivsel og styrke livskvaliteten hos alle vi arbejder med. Det vil vi gøre ved at skabe tiltro til egne evner hos den enkelte og bidrage med  viden om, hvordan man kommer til at leve et liv, som bygger på præcist de elementer, der giver mening for én selv.  Vi ønsker at bidrage til bæredygtige liv og til at mindske den stigende følelse af ensomhed i samfundet.

 

Vi tilbyder gruppeforløb og individuelle samtaleforløb, som giver mulighed til at få både redskaberne og den relevante støtte til at skabe det liv, man drømmer om.


Rahbek & Schilders mål er at være kendt som den virksomhed, som leverer ydelser af høj kvalitet, altid med afsæt i individuelle interesser, værdier og ønsker.

Vores tilgang indebærer altid respekt for forskellighed og individualitet – Vi sætter pris på personlighed og lader dig være lige den, du er. Vores fornemste opgave er at hjælpe til, at denne “forskellighed” får lov at få plads, og blive en del af det personlige aftryk, hver enkelt tager med sig ud i såvel de nære relationer, som

 

Trivselsforløb

I arbejdet med at skabe forandring, er det særligt vigtigt, at forandringsarbejdet altid centreres omkring at styrke deltagernes handleressourcer. Ny forskning peger på, at der meget ofte i de projekter og tilbud, som forsøger at hjælpe mennesker videre i uddannelse og i deres liv generelt, arbejdes ud fra en anerkendende tilgang, hvor hjælpen tilrettelægges på baggrund af, at deltageren selv skal definere sine ønsker og drømme. Dette kan dog have som konsekvens,at de det bliver netop deresudfordringerogbarrierer, der viser vej, og forandring kan på den måde komme til at synes enten vanskeligt eller decideret umuligt (STAR, 2019). Naturligvis er anerkendelse af den pågældendes situation både væsentlig og vigtig, men særligt vigtigt er det, at udviklepotentialet for handling(Katznelson, Görlich & Bjørkøe, in press).


I arbejdet med at styrke netop deltagernes handlekompetencer, er det først og fremmest af væsentlig betydning at forstå, hvordan vores nervesystem i bogstavelig forstand bliver det filter, vi oplever verden igennem (Rahbek Trust, 2022). Et roligt nervesystem er derfor definerende for de muligheder, vi oplever at have, og bliver dermed adgangsbilletten til dels at kunne nå de mål, vi sætter os for, og dels til at kunne indgå i bærende relationer med andre mennesker i givende fællesskaber. Derfor er det også alfa og omega for evnen til at begå os og trives på en uddannelse eller en arbejdsplads. Første skridt er derfor at forstå kroppens psykofysiologiske processer, samt at lære enkle og konkrete redskaber til at bringe ro på, fordrive oplevelsen af pres, stress og bekymring, og i stedet skabe plads til at fremme trivsel.


Disse processer fremmes yderligere af at skabe de rette rammer og betingelser for at blive en del af et autentisk fællesskab med andre mennesker. Et fællesskab, hvor individualitet og forskellighed ses som styrker, og hvor der er plads til at drøfte nuancer og divergerende holdninger, i stedet for at tale om “rigtigt” og “forkert”. Min erfaring er, at denne måde at tilgå forandring på, har en opbyggende og styrkende effekt på deltagernes tiltro til egne evner, idet der herigennem vokser en forståelse frem af, at vi alle har mere tilfælles og slet ikke er så mærkelige, sære eller udfordrede, som vi måske gik og troede. På denne baggrund vokser der hos deltagerne et tydeligere billede frem af, hvem de er og hvilke værdier de har, hvilket udgør et stabilt fundament for videre beslutning, handling og vedholdenhed. Med andre ord styrkes deres selvværd, og heri findes styrken til for alvor at lade livet begynde at folde sig ud.


Et andet yderst vigtigt element i arbejdet med forandring og styrket selvværd er at lære redskaber til at lægge mærke til hver gang, vi placerer os selv offerrollen - hvilket jo sker for os allesammen fra tid til anden. Offerrollen er den ultimative dræber af vores handleevne, hvorfor det er nødvendigt at have redskaber til at opdage, når vi falder i denne grøft. Herfra arbejdes videre med at udfolde og nuancere almenmenneskelige problematikker, fx af eksistentiel karakter, idet disse har stor betydning for, hvorvidt vi betragter os selv som handlingslammede eller handlingsduelige.

Narrative Samtaler (Terapi og Coaching)

Narrativ terapi er en form for psykoterapi, der fremhæver betydningen af fortællinger til at hjælpe mennesker med at forstå og foretage ændringer i deres liv. Den ser på mennesker som adskilt fra deres problemer, og opmuntrer dem til at genfortælle deres personlige historier for at få et nyt perspektiv og finde nye handlemuligheder. Terapeuten arbejder sammen med klienten med at identificere og eksternalisere problemet og undersøge alternative fortællinger, der kan give klienten magt til at foretage positive ændringer i deres liv. Narrative samtaler har vist sig effektivt til at afhjælpe en række forskellige problemer, såsom traumer  stress, drepression, udbrændthed og relationelle vanskeligheder.


I narrative samtaler vil vi ofte  undersøge alternative fortællinger. Dette kan hjælpe med at identificere og udfordre negative eller unyttige tanker og overbevisninger, der bidrager til stress og depression, udbrændthed og traumer. Ved at finde nye måder at forstå  oplevelser og overbevisninger på, kan man lære at reframe tanker og følelser til noget mere positivt og frugtbart of dermed reducere stress og depression, udbrændthed og traumer. (Holmes, J. (2005).


Narrativ terapi lægger også vægt på betydningen af relationer, hvilket kan være særligt gavnligt for dem, der kæmper med depression. Ved at undersøge rollen af relationer i deres liv, kan menneskerne identificere mønstre i interaktionen, der bidrager til problemstillinger i livet og arbejde for at forbedre dem. (Dallos, R. (2009). 

Se mere om vores tjenester på videoen her